SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malmö Takemusu Aikido Dojo
Fotboll

Aikido - Den fredliga kampsporten

 

Aikido är en japansk kampkonst där styrka och storlek inte spelar någon roll, istället använder du rörelsen och energin från en attack och omvandlar den till ett kraftfullt försvar. Aikido använder kast, grepp, balansbrytningar och förflyttningar. Smidighet och reaktion tränas från grunden. Män och kvinnor i alla åldrar tränar tillsammans. Alla tekniker kan utföras på en metodisk steg-för-steg grundnivå upp till en avancerad nivå med höga hastigheter, stora kast och kraftfulla låsningar.

 

Alla kan träna Aikido

Som vuxen finns det möjlighet att träna tre dagar i veckan och vår barn och ungdomspass är på onsdagar. Var barn- och ungdomsgrupper tränar onsdag kvällar och vårt nybörjarpass för vuxna är då också så att du som förälder ska få chans att träna samtidigt som dina barn.

 

Barngrupperna är indelade efter ålder. De minsta, mellan sex och åtta år, tillhör Kung Fu Pandor. Nästa grupp heter Crouching Tigers och är öppen för barn mellan nio och tolv år. Ungdomsgruppen är från 13 år och där tränar man tills man vill gå över till vuxenträningen

Ny hemsida och nytt medlemssystem
2024-07-03 15:03

Vi har nu efter mycket hårt arbete lyckats få upp vår nya hemsida och även kommit igång med den senaste versionen av av Sportadmins medlemssystem. Det kan innebära att det finns lite fel och att information saknas på hemsidan men vi arbetar på att förbättra den under sommaren.

 

Nu går det att anmäla sig till höstens träning igen.

Resa till Iwama dojo i Japan
2024-07-03 15:00

Åtta från klubben har under Magnus-senseis ledning fått möjlighet att åka till Iwama dojo i Japan, som är uppförd av Morihei Ueshiba, grundaren till aikido.

 

Vi har varit där som ushi deshi, det vill säga inneboende tränande i dojon. Tre gånger om dagen är det träning, och utöver det så är det städning av dojons byggnader och helgedomen intill före och efter morgonträningen.

 

Det har varit soliga förmiddagar med krattning framför helgedomen i Iwama, mycket träning under dagen, och resten av tiden gjorde vi annat - som att lyssna på när insekterna spelar lagom till kvällsdags.

 

Det blev en fantastisk vecka! Stort tack till Inagaki-sensei och alla välkomnande tränare och tränande i dojon. Och vi kom hem till klubben med nya aikidokunskaper, trötta i kroppen, och många fina minnen i bagaget. 

 

Domo arigato gozaimashita!

Nyheter från våra grupper
Ungdomsträning, 05/07 13:53 
Vuxenträning, 05/07 13:53 
Barnträning, 05/07 13:52